ONESIGHT 2019 ... Τόσο Μακριά!

Οι νέες συνεργασίες και η έναρξη του προγραμματισμού σε χώρες που δεν έχουν φτάσει ποτέ στο παρελθόν από την OneSight, καθώς και οι συνεχιζόμενες εξελίξεις των πρωτοβουλιών που δρομολογήθηκαν κατά το 2018 έχουν καθοριστεί μέχρι στιγμής το 2019. Και το μέλλον; Πολλές εκπλήξεις είναι αποθηκευμένες.

ONESIGHT ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΌΤΖΗ

Αυτό το Μάιο σημάδεψε την επέκταση μιας γόνιμης συνεργασίας μεταξύ του OneSight και του ιδρύματος Essilor Vision Foundation, το οποίο ενώνει τις δυνάμεις του για να φέρει την προσοχή στην όραση σε απομακρυσμένες περιοχές της Καμπότζης. Στις αγροτικές κοινότητες, οι μέσοι μισθοί είναι χαμηλοί και η απροσπέλαστη θέση συχνά εμποδίζει τους ανθρώπους να φροντίζουν την όρασή τους και την απαραίτητη υγεία των ματιών τους.


Η Καμπότζη ήταν μόνο ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση νέων αποστολών μαζί: φέτος, στην πραγματικότητα, 50 υπάλληλοι Essilor θα συνεργαστούν μαζί με τους εθελοντές Luxottica σε 16 διαφορετικές κλινικές παγκοσμίως. Εκτός από την Καμπότζη, η συνεργασία θα καλύψει τη Χιλή, την Κολομβία, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Μογγολία, το Νεπάλ, το Περού, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ταϊλάνδη και την Τανζανία. Ταυτόχρονα, το Ίδρυμα Essilor Vision περιλαμβάνει περισσότερους από 300 υπαλλήλους της Luxottica σε 80 εθελοντικές πρωτοβουλίες. Αυτή η εταιρική σχέση συγκεντρώνει τη δέσμευση της Essilor και της Luxottica τη δέσμευση για βιωσιμότητα μέσω του κοινού στόχου της βελτίωσης της πρόσβασης στην φροντίδα των ματιών και της δυνατότητας των ανθρώπων να δουν περισσότερα, να ζήσουν περισσότερο και να ζήσουν στο έπακρο.


ONESIGHT ΣΤΗΝ ΓΚΆΜΠΙΑ

Μέχρι πριν από έξι χρόνια στη Γκάμπια, υπήρχε μόνο ένας οπτομεταφέρτης. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, η OneSight άρχισε να δημιουργεί αυτοσυντηρούμενα κέντρα όρασης που εξασφαλίζουν πρόσβαση σε εξετάσεις ματιών και γυαλιά για τους κατοίκους της Γκάμπια, δημιουργώντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας και οικοδόμηση τοπικής ικανότητας, ώστε να μπορούν να παρέχουν μακροχρόνια φροντίδα όρασης στις δικές τους κοινότητες. Τον Ιούνιο, το OneSight και το Υπουργείο Υγείας της Γκάμπια υπέγραψαν ένα έγγραφο που σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα προς μια συνεχή δέσμευση για την επίλυση του προβλήματος -τη μετάβαση της λειτουργίας της υποδομής φροντίδας όρασης στην κυβέρνηση της Γκάμπια. Σήμερα, υπάρχουν επτά κέντρα όρασης και ένα εργαστήριο παραγωγής που εξυπηρετεί πάνω από 2,2. εκατομμύριο κατοίκους της Γκάμπια, ένα σημαντικό αποτέλεσμα που έχει θετικές επιπτώσεις στην επικράτεια: η κατοχή του σωστού ζευγαριού γυαλιών είχε οφέλη όχι μόνο για την όραση των ανθρώπων αλλά και για τον κοινωνικό ιστό και την οικονομική τους κατάσταση.


ONESIGHT ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΊΑ

Για την πρώτη αποστολή στη Μέση Ανατολή, η OneSight επέλεξε την Ιορδανία, όπου τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ήταν σε θέση να βοηθήσει τόσο τον τοπικό πληθυσμό όσο και τους Συριακούς πρόσφυγες. Η πριγκίπισσα Alia Bint Hussein επισκέφθηκε την κλινική Al Mafraq την πρώτη μέρα της δραστηριότητας, δείχνοντας την υψηλότερη υποστήριξη της πρωτοβουλίας της. Η εισροή ασθενών ήταν υψηλή από την πρώτη μέρα. Χάρη στη βοήθεια των τοπικών θεσμών, οι 52 εθελοντές κατάφεραν να διαχειριστούν τεράστιες ροές ανθρώπων από όλη τη χώρα: στο τέλος της εμπειρίας τους στην Ιορδανία, 2,647 ασθενείς έλαβαν περίθαλψη. περισσότεροι από 500 ανά ημέρα. Ανάμεσά τους, πολλοί νέοι που είχαν δυσκολίες στο σχολείο λόγω ανεπαρκών φακών ή φθαρμένων πλαισίων έλαβαν το σωστό ζευγάρι γυαλιών και έτσι μπορούσαν να επιστρέψουν στις σπουδές τους και στα πάθη τους.


ONESIGHT ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ακόμη και πέρα από τους συριακούς πρόσφυγες στην Ιορδανία, το OneSight δεσμεύεται να προσεγγίσει ευάλωτους πληθυσμούς όπου και αν βρίσκονται. Μεταξύ των 68,5 εκατομμυρίων εκτοπισθέντων στον κόσμο, 25,9 είναι πρόσφυγες, σύμφωνα με την UNHCR - Οργανισμός Προσφύγων του ΟΗΕ - και συνεισφέροντες παράγοντες περιλαμβάνουν τους πολέμους, όλο και πιο απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, φτώχεια και κοινωνικές ανισότητες. Στις 20 Ιουνίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, η OneSight έδειξε την υποστήριξή της στην UNHCR και μίλησε για τις κλινικές της στην Τανζανία, την Κολομβία και την Ταϊλάνδη, όπου ένα ζευγάρι γυαλιά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή ενός ατόμου, ειδικά για όσους ζουν σε ακραίες συνθήκες και μακριά από το σπίτι.


ONESIGHT TOMORROW

Επί του παρόντος, 128 μόνιμα κέντρα παρέχουν πρόσβαση σε φροντίδα των ματιών για περισσότερα από 25 εκατομμύρια άτομα σε εννέα διαφορετικές χώρες και 100.000 ασθενείς παρατηρούνται κάθε χρόνο, χάρη στις προσωρινές κλινικές, όμως το OneSight δεν σταματά. Στις επόμενες αποστολές της, η Μογγολία και το Νεπάλ θα προσεγγιστούν για πρώτη φορά και χάρη στην πείρα του περασμένου έτους στον Αμαζόνιο, η καινοτόμος πλωτή κλινική θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται, αυτή τη φορά ενισχυμένη από ένα χειρουργικό διαμέρισμα.

10 προβολές0 σχόλια

Εξυπηρέτηση πελατών

Επικοινωνήστε μαζί μας
Τρόποι πληρωμής

 

SOCIAL
  • Facebook
  • Instagram

ΠΑΡΑΔΟΣΗ 3 ΜΕ 5 ΜΕΡΕΣ

Copyright © 2019-2021 by Optikorama NP

© Copyright